tisdag 27 december 2016

Shut up!

Vissa personer har så himla hett temperament. Filip Sunfield sa att han var jättenöjd över Tristan Goldspurs arbete, men när Tristan försvann en stund senare blev Filip genast jättearg på honom. Han visste ju inte att Tristan var tvungen att ge sig av från arbetet för att rädda någons liv, men det rättfärdigar ändå inte att han blir så arg. Vuxna personer som blir arga (och inte oroliga) utan att först ta reda på sanningen är inte bra föräldrar.

Föräldrarna Goldspur verkar ännu värre. De hotar sina barn, lyssnar på rykten och straffar barnen med arbete. Är det verkligen klokt? Jag tror inte det. Vuxna personer är de yngres förebilder. Om inte de vuxna kan kontrollera sig själva bör de inte kräva att barnen ska uppföra sig exemplariskt.

Visst kan straff vara bra och förändra personer till det bättre, men det känns ändå inte rätt. Det finns en stor risk att straffet bara förvärrar situationen. Därför gillar jag inte några NPCs i SSO. Vissa NPCs hjälper jag inte för deras skull, utan snarare för min eller barnens skull...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar